benny-anja-frankrijk.reismee.nl

Dag 6; Saint Malo

**Het uploaden van de foto's lukte gisteren niet, dus bij deze...

Na een prima ontbijtbuffetje gaan we vandaag naar de historische binnenstad, de Intra Muros (binnen de muren) van Saint Malo.

Saint-Malo heeft een imposante stadswal van 1,7 km lang met indrukwekkende torens De stadswal kun je bewandelen voor een mooi uitzicht van bovenaf over de stad en dat is wat we als 1e gaan doen.

Kijk je aan de ene kant uit over de smalle straatjes van de oude binnenstad...

...aan de andere kant ligt de kustlijn van Saint Malo...

Als we voor de helft rond zijn op stadsmuur gaan we naar beneden naar het strand.

Vanaf het strand lopen we naar het Fort National, wat stamt uit de 17e eeuw en werd gebouwd om de stad Saint-Malo tegen aanvallen vanuit Engeland te beschermen. Het fort ligt op een eilandje dat enkel bij laag water te bereiken is. Het is nu duidelijk eb, dusss...

We lopen een rondje over het Fort en gaan dan via de trap en de ophaalbrug weer naar beneden naar het vasteland.

Indrukwekkende muren!

Nu we toch beneden zijn lopen we eerst een rondje door de binnenstad. Het mooie Hotel de Ville (Gemeentehuis).

Overal in de smalle oude straatjes hangen foto's van hoe het vroeger was. Toen...

...en nu

Toen...

...en nu

Na een wandeling door het centrum 'klimmen' we weer de stadswal op om de rest van ronde te vervolgen en als we boven zijn zien we meteen dat je idd alleen met eb naar het Fort Nation kunt. Het begint inmiddels vloed te worden en het pad er naar toe is totaal verdwenen.

Vanaf de stadswal is de gezelligheid van de oude binnenstad goed te zien. Winkeltjes, terrasjes en teken/schilder/muziek artiesten. Gezelligheid dus!

En dit..."Het kleine meisje met een ballon ".

Een van de meest iconische graffitischilderijen ter wereld is "Het kleine meisje met een ballon". Het begon allemaal op een dag in 2012 met Banksy's grillige verbeeldingskracht. Hij stelt zich een klein meisje voor dat een rode ballon met een hartvorm vasthoudt.
Het schilderij toont een jong meisje wiens haar en jurk in de wind waaien. Ze reikt naar of laat een rode hartvormige ballon los die uit haar greep is gevallen. De krachtige boodschap van het gebaar en de rode ballon die een archetypisch symbool is voor kindertijd en vrijheid, kan op vele manieren worden gelezen. Het kan worden gezien als het meisje dat de ballon verliest of probeert te vangen. Op 5 oktober 2018, vlak nadat het werk voor ruim 1,1 miljoen was verkocht heeft het werk zichzelf vernietigd, Na de slag van de hamer kwam het canvas in slierten uit de onderkant van de lijst waarin een kleine versnipperaar bleek te zitten.

We bezoeken ook nog de Cathédrale Saint-Vincent de Saint-Malo. Men begon met de bouw van de kerk in de 12e eeuw en is een mooie een mengeling van romaanse en gotische bouwstijlen. Binnenin kun je de prachtige glas-in-lood ramen bewonderen. De kathedraal staat sinds 1910 op de monumentenlijst. Het is er te donker om foto's te maken, wel branden we nog een kaarsje...

Na nog een bakkie koffie voor Benny en een smoothy voor Anja lopen we, langs de haven, terug naar ons hotel.

The 'Black Pearl'

We komen tot de ontdekking dat er niet ver van ons hotel een boulevard langs het water is, Daar vinden we een terrasje waar we wat eten. Tapas it is en een crêpe met mint-chocoladeijs.




Reacties

Reacties

Wouter

Prachtig. Als het goed is zijn wij daar vroeger ook geweest. Geniet ervan!

Brendon

Lijkt wel een filmset uit Game of Thrones

Willeke

Wat mooi!

Riek

Wat een mooie foto’s ?

Jannie

Het zijn weer mooie foto,s vooral van ben in de nis ????

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!