benny-anja-frankrijk.reismee.nl

Dag 1; Ridderkerk - Boulogne sur Mer

Om half 8 loopt de wekker af. Na een ontbijtje, koffie, de douche en nog een x koffie gaat de bagage de auto in. De stofzuiger en de dweil gaan nog door het huis, alle stekkers gaan uit het stopcontact en om precies 10.00u rijden we weg. We rijden vandaag een kleine 350km, waarvan de 1e 300 over de snelweg gaan. We gaan bij Antwerpen door de Kennedytunnel en gaan dan richting Gent. Als we trek in koffie krijgen stoppen we en omdat het inmiddels na 12.00u is besluiten we ook maar meteen een broodje koude bal gehakt naar binnen te werken.


Als we net voorbij Calais zijn verlaten we de snelweg en rijden we de laatste 50km binnendoor langs de kust.

We stoppen bij Cap Blanc-Nez, een kaap aan het Kanaal in de gemeente Escalles in het departement Pas-de-Calais. Haar top ligt 124m boven de zeespiegel. Bovenop de Kaap (daar zijn we dus niet naar toe gelopen) staat de Obelisk van Cap Blanc-Nez.

We lopen wel naar beneden naar de kustlijn...

De mooie krijtrotsen...

...en het grove kiezelstrand.

Er groeien plantjes uit de poreuze rotsen...

...en er is een ienie mienie watervalletje...

Als we weer omhoog geklommen en terug bij de auto zijn rijden we naar onze volgende stop. Cap Gris-Nez, een kaap aan het Nauw van Calais. Deze kaap is de plaats van het Europese Continent die het dichts bij Groot-Brittannië ligt. De afstand tot de krijtrotsen van Dover bedraagt hier amper 33km. En zoals langs deze hele Franse kuststrook zijn er overal wel overblijfselen van de 2e Wereldoorlog te vinden.

De vuurtoren van Cap Gris-Nez

In het laatste dorpje waar we doorheen rijden is het feest. Dat is hartstikke gezellig, maar de weg die we zouden moeten volgen is dus afgesloten. We worden omgeleid, rijden door smalle straatjes en komen op een weg zo breed als een fietspad terecht, maar uiteraard komt het helemaal goed. Om half zes arriveren we bij de Opal'Inn

We hebben een kamer met balkon én zeezicht geboekt en dat krijgen we ook. Wel is dit de kleinste hotelkamer waar we ooit in geslapen hebben en heeft het balkon het formaat van een klein tafeltje en één stoel, maar het uitzicht op zee is er wel, evenals een behoorlijk overheersende vislucht, alsof ons balkon boven de visafslag zit...HAHAHAHAHA!

We eten op 5min lopen van het hotel bij La Thalasso. Benny heeft de French Burger en Anja een salade du Mer. We hebben chocolademousse (Anja) en rum/rozijnen ijs (Benny) na. Koffie/thee drinken we op de hotelkamer.

Anja werkt de website nog bij en Benny kijkt, na een lange dag achter het stuur, tv met zijn ogen dicht...

Tot morgen!



Reacties

Reacties

Wouter

??

Tjergina

Fijne vakantie!

Ada

Mooi verhaal

Tonnie

Dat is weer genieten nu al een mooi stuk

Trudy

Goed begin.

Willeke

Fijne vakantie en weer mooie foto’s

Marian

Fijne vakantie!

Jannie

Zijn weer mooie foto’s fijne vakantie.

Riek

Zo, de vakantie is begonnen, geniet ervan Anja en Ben en bedankt voor jullie mooie foto’s ??

Sonja

Haha al een heerlijk verhaal.
Fijne vakantie

Wilma

Fijne vakantie,lekker genieten.Wij genieten mee?❤️

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!